Een nieuw begin

Een nieuw begin

Mijn rechterhand was zo erg verkrampt dat ik deze niet meer kon gebruiken. Dingen vastpakken, schrijven, keyboard spelen, … Het lukte me niet meer. Mijn vriendin, Cindy, verwees me door naar Gunnar, een kennis van haar. Hij kon me mogelijk helpen om mijn hand weer mobieler te maken?

Op 1 oktober vond de eerste behandeling plaats. Het deed wel pijn, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Vrijwel direct was er verbetering zichtbaar. Ik kon mijn hand weer gebruiken.

Naast de massage gaf hij ook een voedingsadvies. Geen melkproducten (lactose, melkeiwit), suiker of gluten. Dat betekent dus ook geen brood (tarwe, koren, gerst, …). Maar ook geen kolen, beperkt nachtschades (daartoe behoren paprika’s, aubergines, etc., maar ook aardappels). Dat is een hele opgave, maar het is de moeite waard om het te proberen. Enkel, aardappels zijn wel nodig om een beetje avondeten te maken. Elke dag rijst of daaraan verwante producten gaat na verloop van tijd toch wel tegenstaan.

En warempel! De pijnen in mijn rug en schouder werden veel minder. Mijn linkervoet, welke altijd vol vocht zat, slonk ook en mijn kuit werd soepeler. De thuiszorg en Cindy merkten ook dat ik soepeler werd. Er werden grote stappen gezet, en ik vermoed dat er de komende tijd nog veel meer ‘wonderen’ gaan plaatsvinden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *