Brief naar contractbeheer Taxbus [2022-05-18]

Brief naar contractbeheer Taxbus [2022-05-18]

Geachte heer, mevrouw,

Sinds 2020 geldt er een nieuw reglement voor wat betreft de uitvoering van het vervoersysteem Taxbus, hierna te nomen ‘Taxbus’. In deze brief verwijs ik naar het Taxbus Vervoerreglement (VR).

Volgens het VR art. 21 moet een vertrek en/of aankomstadres van een rit altijd in de woonplaats van de pashouder liggen. (…)

Niet alleen is dit onjuist, want dat zou betekenen dat een pashouder niet verder dan zijn eigen woonplaats kan reizen. Het is daarnaast een erg omslachtige regel omdat een pashouder niet onbeperkt binnen de eigen regio kan reizen. Hij moet, wanneer hijzelf in Hapert woont en vanaf de Floriaan in Bladel naar een vriend in Eersel wil, eerst terug naar huis. Vervolgens moet hij een nieuwe rit bij Taxbus reserveren, en een uur wachten voordat hij wordt opgehaald.

Dit is de waanzin ten top! Het is goedkoper en rendabeler (zowel voor de vervoerders als voor de pashouders!) om pashouders binnen de regio ongelimiteerd te laten reizen! Nu wordt het mensen (bijna) onmogelijk gemaakt om ritten te combineren!

Ik wil u vriendelijk, doch zeer dringend vragen om art. 21 VR in heroverweging te nemen, en deze mogelijk te schrappen!

Hoogachtend,

Johan van den Boogaard.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie