Johan's Blogstek

Mijn kijk op de wereld van alledag...

Gehandicapt en te oud om te werken?


Door mijn handicap is het heel erg moeilijk om een passende baan te vinden. Niet alleen omdat ik maar beperkt inzetbaar ben (voor maximaal 20 uur per week), maar ook en vooral omdat ik niet binnen ieder bedrijf aan de slag kan.
Doordat ik in een elektrische rolstoel zit is niet ieder pand even goed toegankelijk voor mij. Om nog maar te zwijgen over alle noodzakelijke voorzieningen op de werkplek zoals een rolstoeltoilet, een in hoogte aanpasbaar bureau en als het even kan zo min mogelijk drempels en obstakels.

Vanaf januari 2010 tot en met oktober 2010 heb ik bij een sociale werkvoorziening gewerkt waar ik samen met een collega een matchingsysteem met vacatures voor mensen met een handicap heb opgezet.
Vanwege mijn verhuizing moest ik mijn werk beëindigen, waarna ik tot oktober 2011 bij een communicatiebureau gewerkt heb. Door uiteenlopende gezondheidsproblemen heb ik ook daar moeten stoppen. Daarnaast was de reisafstand van huis naar werk v.v. met een rolstoeltaxi te groot (16 km. enkel).

Toch wilde ik iets om handen hebben en in januari 2012 heb ik me opnieuw aangemeld bij de G-Krachten, een initiatief van Boaborea, UWV en CNV Jongeren.

Het duurde echter nog een hele tijd voordat ik iets vernam, en ik moest zelf bellen om het balletje aan het rollen te krijgen. Eindelijk werd er een afspraak gemaakt en mocht ik op gesprek komen.
Helaas verliep dat gesprek een beetje anders dan gepland. De medewerker van UWV welke mij te woord stond vertelde me dat ik, omdat ik een Wajong-uitkering met een toeslag heb, nog maar heel moeilijk bemiddeld kon worden. Daarnaast was ik met mijn 44 jaren veel te duur voor de arbeidsmarkt.
Het kwam er dus in feite op neer dat ik onbemiddelbaar was. Ik zou me maar moeten gaan richten op hobby’s of vrijwilligerswerk, want een betaalde baan zat er voor mij niet meer in.
Deels opgelucht maar ook deels gefrustreerd en kwaad van binnen keerde ik naar huis terug. Hoe bestond het dat een bedrijf als UWV welke mensen hoort te bemiddelen naar de arbeidsmarkt de deur dichtgooit voor mensen welke in hun ogen “te moeilijk” zijn? Heeft het UWV geen verplichtingen om voor zijn cliënten op te komen en hen te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan?
Het laatste wat ik onlangs hoorde was dat de bemiddeling door het UWV allesbehalve vlekkeloos verliep. Mensen met een matige tot zware handicap werden bemiddeld naar een baan waarvoor ze vanwege hun capaciteiten en/of lichamelijke beperkingen geen mogelijkheden hadden.

Updated: 6 mei 2012 — 11:11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Johan's Blogstek © 2015