Johan's Blogstek

Mijn kijk op de wereld van alledag...

Zo ga je niet met mensen om….

Hoe Doove Mobility mensen laat wachten…

Ik heb een Otto Bock B600 elektrische rolstoel.

Op zondag 1 juli brak plotseling het scharnier in mijn rechter voetplaat doormidden. Ik wist dat maandag 2 juli de firma Otto Bock bij mij op bezoek zou komen om nieuwe software in mijn rolstoel te plaatsen, dus heb ik niet meteen de storingsdienst van Doove gebeld.

Het toeval wou dat tegelijkertijd met Otto Bock ook een monteur van Doove meekwam. Deze heeft een noodreparatie uitgevoerd door de voetplaat te fixeren met tie rips. Er zou meteen een bestelling geplaatst worden voor twee nieuwe scharnieren, zodat deze altijd op voorraad waren.

Ik heb die week keurig gewacht. Pas toen ik op vrijdag nog niets gehoord had begon ik ongerust te worden. Gelukkig hield de voetplaat het nog en ben ik het weekend nog goed doorgekomen zonder verdere mankementen. Omdat ik maandags andere verplichtingen had kon ik niet bellen voor dinsdags. Ik besloot om direct naar de afdeling WMO te bellen om hen op de hoogte te brengen van het gebeuren. De persoon welke mij geholpen heeft belde naar Doove, en even later terug naar mij om te vertellen dat Doove een afspraak met mij zou maken.

Een half uur later belde Doove me op met de mededeling dat de bestelling pas op 9 juli (een week later!) was geplaatst, en dat het nog anderhalve week kon duren vooraleer de bestelling binnen was. Ik werd al een beetje kriegel, want ik vond dit niet kunnen om zo lang te wachten met het plaatsen van een bestelling. Toen ik vroeg waarom Doove dergelijke onderdelen niet standaard op voorraad had kreeg ik als antwoord dat er zoveel verschillende modellen rolstoelen waren dat dit ondoenlijk was…

Ik zei tegen de dame welke mij te woord stond dat ik het gevoel had dat de voetplaat elk moment definitief finaal kon afbreken. Mijn voorgevoelens waren juist, want ’s avond brak het scharnier volledig in tweeën en moest ik de storingsdienst alsnog bellen. Deze kon helaas niets doen, want hij had het onderdeel ook niet in zijn bus liggen. Hij vroeg mijn nummer en zou me later die avond terugbellen (wat niet gebeurd is!).

Woensdagochtend (11 juli) belde ik zelf maar weer eens naar Doove. Er bleek geen melding van mij te zijn binnengekomen (?), zodat de medewerker van Doove alsnog een monteur moest optrommelen om die dag langs te komen om een noodreparatie uit te voeren. Het bleek dezelfde monteur te zijn welke ik de avond van tevoren aan de lijn had gehad. Hij bood zijn excuses aan omdat hij een verkeerd nummer in zijn telefoon had gezet (…).

Hij probeerde tevergeefs de voetplaat met tie rips te repareren, maar ’s avonds liet deze weer los. Hij vertelde dat het scharnier waarschijnlijk morgen (12 juli) bij Doove afgeleverd zou worden, dan zou het vrijdag gemonteerd kunnen worden.

Op 12 juli heb ik tot 13:30 uur gewacht op een telefoontje van Doove, echter tevergeefs. Ik besloot zelf maar eens te gaan bellen. De telefoniste ging kijken of het bestelde onderdeel was binnengekomen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ik ontplofte zowat, want dat betekende dat de reparatie over het weekend heen getild zou worden en ik dus nog vier dagen (!) met een afhangend been moest rondrijden..!? Het betekent voor mij een aanslag op mijn gezondheid omdat ik zo last van drukplekken, decubitus en rugpijn krijg.

Wanneer ik pech heb wordt de reparatie pas einde volgende week uitgevoerd… Het is echter niet te hopen!

(wordt vervolgd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Johan's Blogstek © 2015