Johan's Blogstek

Mijn kijk op de wereld van alledag...

De andere kant van het migratiebeleid

De werkgroep Deportatieverzet en Occupy Rotterdam hebben samen een rapport opgesteld wat de misstanden binnen asielzoekerscentra (AZC’s) en daaraan verbonden hulpverlenende instanties aan de kaak stelt.

Het rapport omschrijft zeer schrijnende gevallen welke in een beschaafd land (…) als Nederland eigenlijk niet voor zouden mogen komen. Toch vinden deze gebeurtenissen stelselmatig plaats, en (b)lijkt de politiek oogkleppen op te hebben voor de wantoestanden bij de AZC’s.

Mensen wordt noodzakelijke medische of psychosociale hulp onthouden, belanden zonder geldige reden in een isoleercel of worden statenloos gemaakt en op straat gezet. Een zwervend bestaan en een uitzichtloze situatie zijn dan hun voorland.

Wij moeten de politiek bewegen om een einde aan deze onmenselijke en barbaarse toestanden te maken! Samen met elkaar!

Lees hier het volledige rapport. (PDF)

Links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Johan's Blogstek © 2015