Johan's Blogstek

Mijn kijk op de wereld van alledag...

Mark Uylenspiegel

rutte2_ongeschikt

Hooggeëerd publiek, het Haagse Circus du Soleil waar de Nederlandse Zonnekoningen hun meest bizarre en ergerniswekkende kunstjes vertonen laat weer van zich horen!

Vorige week blokkeerde de PvdA een wetsvoorstel van Schippers (Volksgezondheid) wat een einde zou moeten maken aan de vrije artsenkeuze door de patiënt. Gisteren blokkeerden Blok en Schippers een wetsvoorstel van Plasterk (PvdA) omtrent de verlaging van de topinkomens.

Inderdaad, onze politieke leiders, en dan vooral de kliek van de VVD, laten er blijkbaar niets aangelegen om nu op hun beurt de PvdA te sarren. En ik kan me vergissen…? Nu handelt het over de inkomensposities van topmensen, precies de vriendengroep van de VVD!?

Het is uitermate bedroevend, maar ook heel typerend, dat alles nu zo doorzichtig wordt. De VVD zal nooit en te nimmer een sociale partij worden welke opkomt voor de rechten van de zwakkeren! Veel liever zal zij haar vriendenkring tevreden stemmen waardoor zij opnieuw in het bastion van de macht kan plaatsnemen. Hierdoor worden de meer sociale partijen aan de linkerkant van het politieke spectrum feitelijk gedwarsboomd.

Vooral Mark Rutte (VVD en minister president) maakt zich nogal eens openlijk schuldig door met gespleten tong te spreken. Om maar iets te noemen: ten tijden van de verkiezingspropaganda eerst de burger duizend euro beloven, en na de verkiezingen wordt deze belofte keihard gebroken. Tijdens het verkiezingsdebat in augustus 2012 verklaarde Rutte dat hij de eigen bijdragen voor de zorg niet zou verhogen. We weten allemaal wat er gebeurd is…

Rutte is ook een onhandige klungel waar het gaat om tactiek. Kunt u zich het kinderdebat van het Jeugdjournaal in 2012 nog herinneren? Tom vroeg: “Door de crisis moeten steeds meer mensen bezuinigen. Bezuinigt u zelf ook, en zo ja, waarop dan?”

Het antwoord van Rutte was even duidelijk als choquerend: “Nee. Ik verdien eerlijk gezegd een heel goed salaris. Dus daar ben ik heel blij mee iedere maand, dat ik voor wat ik heel mooi vind om te doen ook nog geld krijg. En het is ook nog een heel goed salaris, dus ik hoef zelf niet te bezuinigen. Maar ik realiseer me dat als je je baan verliest, waar we het net over hadden. Ik realiseer me dat je wanneer je dacht een loonsverhoging te krijgen, dus meer te gaan verdienen, en het gaat niet door omdat je bedrijf niet goed gaat, zodat ze dat geld niet kunnen geven. Maar de prijzen stijgen wel, dat je minder kunt kopen, dat je moet bezuinigen, en dat heel veel mensen in Nederland daar op dit moment mee te maken hebben. Dus het eerlijke antwoord is: ikzelf niet, want mijn salaris is heel hoog en daar kan ik heel goed van leven. Maar ik realiseer me dat dat niet geldt voor heel veel andere mensen.”

De verbazing was van de gezichten van de kinderen af te lezen. Wat een lompe en onbehouwen boer om een dergelijk antwoord te geven! Hij realiseerde zich misschien niet dat er ergens in de zaal ook kinderen zaten voor wie rijkdom een ongrijpbaar iets was? Die elke ochtend zonder ontbijt naar school moeten? Die nauwelijks kleren of schoenen hebben omdat hun ouders te arm zijn…

Blijkbaar zaten er de afgelopen twaalf jaren enkel uilskuikens, lomperiken en egotrippers in de regering? Ten minste, die indruk krijg ik! Dan doel ik in het bijzonder op de VVD welke in twaalf jaar in vijf (!) kabinetten heeft gezeten, waarvan er al vier binnen tien jaar vielen.

Rutte wil deze regering blijkbaar koste wat het kost de rit laten uitzitten. Echter, de burgerlijke ontevredenheid neemt hand over hand toe. Mensen morren, voelen zich letterlijk genaaid door de streken van deze Tijl Uylenspiegel!

De verwachting is dan ook dat op 18 maart 2015 tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten de VVD hard zal worden afgestraft! Ten minste, wanneer de opkomst hoog is! Na twaalf jaar VVD, nivellering, marktwerking en uitbuiting van de sociaal zwakkeren is het de hoogste tijd dat er een andere wind in Nederland gaat waaien…

Johan van den Boogaard – 24 december 2014

Updated: 3 januari 2015 — 11:50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Johan's Blogstek © 2015