Johan's Blogstek

Mijn kijk op de wereld van alledag...

Rutte vergoelijkt slavernij

struisvogel-kopEven linken: Mark Rutte onderhandelt met China over een Nederlandse toetreding tot de Aziatische Infrastructuur investeringsbank (AII). Nout Wellink (oud-president van de Nederlandsche Bank) is sinds november 2012 commissaris bij de Bank of China. Zowel Rutte als Wellink kennen elkaar goed. Is er hier sprake van vriendjespolitiek? Het is allemaal iets te toevallig…

 

Groeimarkt Azië

Azië is een groeimarkt, en is zelf ook al behoorlijk rijk wanneer we kijken naar landen als Japan, China, Zuid-Korea en India. Armoede is er overal, ook in die landen. De bovenklasse regeert ook hier de onderklasse, waarbij zelfs slavernij nog geoorloofd is. De economieën beginnen nu, mede over de rug van de onderklasse, op stoom te komen en te groeien. De Aziatische producten worden inmiddels al ruim 40 jaar door het westen geïmporteerd. Producten als auto’s, audio- en video apparatuur, computers, etc. Vaak tegen een lagere prijs dan die van hun Europese tegenhangers. Aziaten zijn vaak harde werkers maar verdienen te weinig!

 

Struisvogel

Nederland lijkt op deze manier zijn kop in het zand te steken. Door te investeren in de nieuwe Aziatische investeringsbank geeft ons land feitelijk het signaal af de slavernij en andere mensonterende omstandigheden goed te keuren. Volgens Rutte ‘wil Nederland graag bijdragen in deze belangrijke ontwikkeling in de wereldeconomie’. Volgens mij vergeet hij te vermelden dat ook dit de Nederlandse belastingbetaler opnieuw geld gaat kosten!?

 

Vriendjespolitiek

Zoals eerder aangehaald kennen Rutte en Wellink elkaar. Heeft dit iets met elkaar te maken? Het kan bijna geen toeval zijn dat Rutte, kort nadat Wellink tot commissaris van The Bank of China is gekroond, een bezoek brengt aan dat land en allerlei toezeggingen doet? Zakelijke belangen zijn voor Rutte blijkbaar belangrijker dan de eigen binnenlandse problematiek!?

Omdat de nieuwe investeringsbank nog erg jong is, zijn de gevolgen van de Nederlandse toezeggingen nog niet te overzien. Wie weet steekt Rutte opnieuw zijn hoofd in een wespennest en kost het Nederland opnieuw veel geld. U mag één keer raden wie dat gaat betalen..?

 

Links

  1. Rutte: Nederland treedt toe tot Aziatische Investeringsbank
  2. Wellink commissaris Bank of China

 

Copyright © 2015, Johan van den Boogaard
Updated: 29 maart 2015 — 12:28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Johan's Blogstek © 2015