Johan's Blogstek

Mijn kijk op de wereld van alledag...

Positieve kracht…

Er zijn de afgelopen weken dingen gebeurt welke mijn leven in zéér positieve zin finaal op zijn kop hebben gezet en mij hebben doen besluiten om het roer radicaal om te gooien!

Leefde ik voorheen nogal ongezond, nu ben ik van plan om mijn leven opnieuw op de rails te gaan zetten. Weg met al die zoetigheid, vet en andere troep! Het is genoeg geweest! Tijd voor een positieve wending in mijn leven samen met de mensen van wie ik houd! De negativiteit kan de deur uit. Hallo positivisme!

Dit dossier gaat over mijn persoonlijke strijd om mijzelf te hervinden. Zo u wilt: Johan 2.0.

Laatst moest ik nieuwe steunkousen hebben. Mijn compressietherapeut raadde me aan om lymfemassage te overwegen. In eerste instantie heb ik dat niet gedaan, maar de recente gebeurtenissen hebben mij doen besluiten om de knoop toch maar eens door te hakken. Ik heb een afspraak gemaakt met de fysiotherapeut en hoop daar binnen afzienbare tijd te kunnen beginnen.

Ik merkte eigenlijk al lange tijd een achteruitgang in lichamelijke en geestelijke energie. Het jarenlang bivakkeren in een (elektrische) rolstoel heeft zijn tol geëist. Allereerst zal het overtollige vocht uit mijn lichaam moeten worden verdreven. Ten tweede zal ik een diëtiste in gaan schakelen om proberen af te vallen. Mijn streefgewicht is 75 kilo, dus er mag minstens 20 kilo af!

Als klap op de vuurpijl – en nu komt het! – wil ik proberen om mijn mobiliteit te herwinnen. Opstaan uit de rolstoel en weer kunnen lopen. Al is het alleen maar in en om het huis, met een rollator, dan heb ik al heel veel gewonnen!

 

Updated: 10 juli 2017 — 14:48

2 Comments

Add a Comment
 1. Hoi Johan 2.0

  Ik vond je weblog via het Kempisch Inloophuis waar ik ook als vrijwilliger werk.

  Wat goed van je dat je nu zo positief in het leven staat. Ik wens je heel veel suc6!!!
  en ik hoop dat je over een half jaar kunt zeggen: het gaat me echt lukken: een aantal kilo’s eraf en de eerste stapjes naar mobiliteit gaan zijn vruchten afwerken.

  Jij bent een Kanjer!

  1. Dank je wel, Petra! Ik ga ervoor! 🙂 En het gaat me lukken, want ik merk dat ik met de dag sterker word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Johan's Blogstek © 2015