Johan's Blogstek

Mijn kijk op de wereld van alledag...

Valys: reizen met hobbels … (Update 1)

Na de escapades met het Valys vervoersysteem krijgt het beestje toch nog een dikke staart… Want wat is er aan de hand?

Afgelopen vrijdagmiddag kreeg ik een telefoontje van Valys. Het was allesbehalve een prettig gesprek! De medewerker wou mij geen gelijk geven. Als man met een beperking mag ik een (1) persoon gratis meenemen (in dit geval was dat mijn vriendin) en twee extra reisgenoten. Ik had, volgens de Valys medewerker, daarvan gebruik moeten maken zodat zij onze koffers en bagage konden sjouwen. Een medereiziger kan gratis mee, de twee anderen betalen eenzelfde prijs als de hoofdreiziger.

Ik zei dat DAT nu net GEEN OPTIE was! Wij wilden samen op vakantie gaan zonder gebruik te moeten maken van extra begeleiders! De medewerker bleef onvermurwbaar.

Hij zei verder dat Valys niet tot aan het huisje mocht rijden. Wij waren zelf verantwoordelijk voor onze bagage! Er waren afspraken met taxibedrijven (…) dat zij niet verder mochten rijden dan de ingang van het vakantiepark. Dit bevreemde mij en ik zei tegen de Valys medewerker dat er in het reglement van Valys stond “Van deur tot deur” en niet “Van deur tot slagboom”. Weer kreeg ik geen gelijk en wist de medewerker zich eruit te praten. Ten minst, dat dacht hij!

Ik vertelde hem dat hij zich openlijk schuldig maakte aan discriminatie! Op de manier waarop het Valys systeem nu in elkaar steekt kunnen mensen met een beperking niet eens meer een weekje gaan kamperen op de camping! Ze worden – zogezegd! – gedwongen om achter de geraniums te blijven zitten!

De medewerker zei dat de discriminatie wetgeving niet gold voor mensen met een beperking (hij was er blijkbaar niet goed van op de hoogte!). Wij kregen geen gelijk van hem, en hij was erg vijandig (ik trouwens ook, want ik kan ABSOLUUT NIET tegen onrecht!).

Ik zei hem dat ik de media ging opzoeken, want dat deze situatie zo bizar was dat het wel een reportage op tv waard was. Hij bond niet in, zat zelfs door mijn argumenten heen te kwekken alsof het hem helemaal niets interesseerde. Ronduit respectloos!

Valys gaat wel merken dat ik het meen, want morgen gaat het hele verhaal richting de landelijke media!

Updated: 21 oktober 2018 — 21:31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Johan's Blogstek © 2015