Collectief vervoer

Collectief vervoer

Vervoersystemen als Taxbus en Valys kunnen c.q. mogen enkel personen vervoeren vanaf hun huisadres en vice versa. Wanneer je vanaf een ander adres dan je eigen huisadres naar elders gebracht wilt worden, dan kan dit niet!

Deze kromme regel bestaat al een paar jaar. Een voorbeeld:

Het was 26 augustus 2020. Die nacht was mijn moeder overleden. Mijn vriendin en ik hadden wacht gehouden en werden heel netjes door het ziekenhuis opgevangen en verzorgd. We mochten er zelfs blijven slapen en kregen ‘s ochtends een ontbijt.

Na het ontbijt wilden we middels Taxbus vanuit Veldhoven naar mijn ouderlijk huis in Casteren gaan. Ik probeerde de rit te boeken, maar er werd ons verteld dat een dergelijke rit niet mogelijk was, zelfs niet bij wijze van hoge uitzondering! We zouden eerst naar mijn huis moeten, vervolgens daar opnieuw Taxbus bellen om een taxi te boeken, en dan nog een uur wachten voordat de taxi zou arriveren…

Omdat we om 12.00 uur een afspraak hadden, moesten we uitwijken naar een regulier taxibedrijf welk ons keurig en op tijd naar Casteren heeft gebracht.

Wat de reden van een dergelijke idiote regel is? Waarschijnlijk heeft het met geld te maken! Het is absoluut mensonvriendelijk, omslachtig en zeer kostbaar! Waarschijnlijk heeft het lokale taxibedrijf een flinke vinger in de pap om op die manier de kosten kunstmatig op te kunnen drijven?

Wat is er mis, en waarom kan een rit niet direct van A naar B, maar moet ik eerst over mijn huisadres om vervolgens opnieuw een taxi te boeken?

Rectificatie: Het blijkt dat niet de taxibedrijven de schuldigen zijn aan deze regel, maar wel het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en de omliggende gemeenten, i.c. ‘Contractbeheer Taxbus’. Ik ga vandaag (18 mei 2022) een brief naar hen sturen om opheldering te vragen en deze idiote maatregel te laten schrappen!

Klik hier voor de brief.

(Wordt vervolgd…)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie