Effe pinnen…

Effe pinnen…

Geldmaat is een Nederlands bedrijf dat geldautomaten aanlegt, beheert en onderhoudt. Het hoofdkantoor van Geldmaat bevindt zich in Weesp en het bedrijf telt zo’n 400 medewerkers. De banken ABN AMRO, ING en Rabobank zijn aandeelhouders binnen het bedrijf. (Bron: Wikipedia)

Steeds vaker verdwijnen de kleine pinautomaten uit de winkels en worden deze omgeruild voor grote, logge apparaten, de zogenaamde ‘Geldmaat’.

Nou, laat ik je zeggen dat het mijn maat absoluut niet is! Mensen in een rolstoel kunnen deze apparaten niet gebruiken omdat ze en te hoog staan en te diep zijn ingebouwd!

Reclameren bij de banken heeft geen zin. Ze vinden het blijkbaar onbelangrijk dat een grote groep mensen met beperkingen hun zelfstandigheid wat betreft financiën verliest!

We kunnen wel pinnen bij de kassa in de winkel, maar niet iedereen hoeft te weten hoeveel geld je opneemt, laat staan wat je pincode is!

Het zou prettig zijn wanneer banken en bedrijven zouden meedenken over hoe wij onze samenleving inclusiever kunnen maken, zodat iedereen mee kan doen!

We hebben nog een hele lange weg te gaan…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie